Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní laškování s branností 17.10.2009

Fotky z akce

Fotky z akce

Již od pondělí 12.10.2009 jsme všichni trnuli, jaké počasí bude na naši sobotní akci. Letos přišla zima opravdu brzy a tak jsme se obávali, že ani v sobotu nepřestane sněžit a mrznout a že celá akce bude neúspěšná. Nakonec sice v soboru sněžilo, ale i tak si přišlo pár lidiček zasoutěžit, sranda závodu se tedy zúčastnilo 12 pejsků v doprovodu svých páníčků a dalších členů rodiny či přátel.

Ke startu se postupně se svými páníčky připravil 1 labradorský retrívr, 1 malý knírač, 1 špic, 1 americký staffordšírský bullteriér, 1 shi-tzu, 1 hovawart, 1 erdelteriér, 2 bernští salašničtí psi a 3 kříženci. Většina účastníků byla z bližšího či vzdálenějšího okolí, ale nejvíce nás překvapil a zároveň potěšil příjezd účastníků z Prahy, kteří ještě přivezli 2 pytlíky granulek pro pejsky z útulku, které pochopitelně brzy předáme.

Obrazek

V 8:30 jsme si nastoupili ke společnému fotu a pak už začal závod. Nejdříve museli soutěžící splnit se svými pejsky zvládnout cca 2 km dlouhou trať, kde je čekal jen jediný úkol a to střelba do terče ze vzduchovky. Ostatní úkoly jsme raději nechali soutěžící plnit na cvičáku, jelikož přítomnost sněhu by nim i pořadatelům na trati úkoly jen komplikovala. Po příchodu na cvičák tedy museli páníčci zvládnout ještě hod šipkami do terče, hod míškem do rybářského podběráku a pak už společně s pejsky zdolávali přeskokovou agility překážku, slalom, houpačku, áčko, metrovku a kladinu. Pak ještě zvládnout vědomostní test a poznávačku psích plemen a už mohli závodníci zasednout ke kávě či čaji a čekat na opečení prasátka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pak už nastalo dlouho očekávané vyhlášení vítězů. Na třetím místě se umístil p. Kučera s berským salašnickým psem Falcem ze Zdešova, na druhém místě Dvořáková Eliška s labradorkou Sárou z Klenova a první místo obsadil Jindřich Žďánský s americkým staffordšírským bullteriérem Kyrou z Jindřichova Hradce. Všichni účastníci byli odměněni za odvahu a sportovní chování vzorky krmiv pro pejsky, časopisem, 3 lahvemi psího piva a diplomem za účast na akci.

Obrazek

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem účastníkům i jejich doprovodům, za krásnou a pohodovou atmosféru, za sportovní výkony a také sponzorům této akce, díky nimž si každý odnesl alespoň malou pozornost a má na dnešní den doufejme nejen hezké vzpomínky, ale i památku.

Obrazek