Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kronika rok 2002

Kdy to všechno začalo ...

Jednoho slunečného dne jsme se sešli s nápadem otevřít v naší obci (nyní městě) cvičiště pro kynology. Seděli jsme pod stromy před restauracích ve Střížovicích - pár nadšenců a milovníků psů. Sepsali jsme všechny potřebné věci a přidalo se i pár dalších nadšenců, kteří se nemohou dočkat.

Práce je mnoho, přihlásit se a zapsat jako nová organizace na Moravskoslezském kynologickém svazu v Brně. Nás to ale neodradilo, vytrvali jsme všichni a to bylo dobře. Jak se říká: „Trpělivost růže přináší“ a nám nadělila celou kytici. Přeji si, aby v této kronice byly pouze kladné věci a nádherné zážitky!

Den D - 18.10.2002

Pro nás pro všechny to byl ten nejlepší den, byl nám přidělen pozemek po bývalé skládce, kde můžeme vystavět cvičiště i s klubovnou. I nájem je pro nás pěkný - pouhých 100 Kč na rok. Další spolupráci s obecním úřadem máme slíbenou.

Obrazek

Co nás čeká a co jsme začali:

Každý začátek je těžký a tak i my jsme začínali. Nic tu nemáme - jen louku, ale to nám nezabrání, abychom nepracovali s našimi miláčky. Důležitá je základní poslušnost, ale i znalost povelů a cviků psovodů. Protože pes a jeho chování JE OBRAZ PSOVODA. My jsme ale prima parta a scházíme se zatím každou sobotu o půl druhé odpoledne.

Výbor a členové klubu - psí členové:

Předseda: Ing. Zdena Mlejnková - Anďa ze Starého Hamru

Hlavní výcvikář: Marie Francová - Aurelie od Jakuba

Výcvikář: Lea Čechová - Aida z Marečkovy Louky

Pokladní: Lenka Vaňková - Vanesa z Targenu

Hospodář: Anna Pokorná - Ben

Figurant: Roman Jakubec

Zdravotník: Marie Bělíková - Dita

Člen: Jiří Edr - Berny

Člen: Petra Soukupová - Riva

Člen: Michaela Dvořáková - Jackie

Člen: Jiří Vaněk - Sindy

Člen: Alena Doudová - Argo

Člen: Jarmila Šarochová - Andy

Člen: Jan Hřava - Sára

Člen: Naďa Nováková - Dany

Začínalo nás 6-8 nadšenců a nyní je nás 15 stálých členů. Věřím, že nás bude ještě víc - jak z řad dětí, tak z řad dospělých. Aby se náš seznam nadále rozšiřoval o další členy a psí kamarády!

Uvidíme, co se bude dít dál.

Listopad 2002

Ani studené dny nás neodradily, abychom se přestali scházet. Je nám tu velmi dobře. Povídáme si a plánujeme, co vše budeme podnikat. Pracujeme s pejsky i bez nich. Maruš Francová sehnala starou autobusovou zastávku, která poslouží jako první útočiště před deštěm. Začali jsme ji dávat dohromady, díky chlapům, kteří nám přišli na pomoc. Velkým úsilím jsme ji postavili, ale střecha byla špatná, náladu nám to nezkazilo. Na konci listopadu byla hotová naše první překážka. Pejsci se mohli předvádět ve skokovám umění, ale učený z nebe nespadl. Hurá do další práce!

Prosinec 2002

Blíží se Vánoce, ale ani to nás neodradí abychom se scházeli. Mráz zalézá za nehty a zmrzlá půda křupe pod nohama. Rádi se se svými pejsky proběhneme, zacvičíme. Je to příjemné odreagování od předvánočního shonu. Oceňuje se, že ani toto nemůže překazit činnost klubu. Pejsci i páníčkové dělají pokroky. Poslední setkání v roce 2002 se koná 28.12. Přišli jsme skoro všichni. Zacvičili jsme si s pejsky, ale mráz nás pěkně štípal do tváří. Náladu nám to však nezkazilo. Popřáli jsme si hodně štěstí a zdraví. To platí i pro naše čtyrnohé miláčky. Věřím, že se nám vše splní, jak si přejeme.

Takže nashledanou v roce 2003!