Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní pochod 21.4.2007

Fotky z akce

Pochod v novinách

Oficiální začátek pochodu byl oznámen na 9 hodinu, ale 1. účastník, kterým byl pejsek Žufrik s paničkou z Prahy, dorazil už v 8:30. Jelikož počet účastníků byl opravdu velký a všechny nás mile překvapil, nebylo možné dodržet přesně začátek. Všichni si ale přivezli dobrou náladu, počasí nám také přálo, takže nikomu malé zpoždění nevadilo. Samozřejmě proběhlo společné focení, abychom měli na dnešní den památku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ze cvičáku jsme vyrazili přes Strmilov, kde průvod 76 lidí a 45 pejsků budil dostatečnou pozornost. Všichni pejsci i jejich majitelé se ale chovali vzorně, takže se nestrhla žádná rvačka či roztržka a všichni poklidně pokračovali do okolní krásné přírody, do lesů a polí.

Obrazek

Na vyznačených místech se konaly zastávky, které umožnily naši početnou skupinu, která se po cestě rozdělila do menších celků, spojit a také si zde mohli převážně dětští účastníci odpočinout a načerpat nové síly a aby jim to šlo lépe, dostávali od naší úžasné organizátorky Míši sladké odměny (bonbóny, lízátka a čokoládové tyčinky), které hned s chutí baštili.

Obrazek

Po cestě se mohli účastníci pochodu zapojit do různých soutěží, což samozřejmě nadšeně přivítali hlavně děti. Soutěžilo se v následujících disciplínách: hod šiškou na cíl, hod vodítkem do dálky, přechod přírodní lávky přes hamerský potok, překážkový běh, hledání bůvolích kostí schovaných v přírodním terénu, slalom mezi břízkami a bylo 7 poznávacích a vědomostních úkolů s psí tématikou.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

V polovině trasy (v obci Meziříčko) bylo zajištěno občerstvení v místní hospůdce, kde si pejsci i jejich páníčci mohli odpočinout, zahnat žízeň i hlad a pak vesele pokračovat v cestě. Z Meziříčka se průvod vydal směrem na Malý Jeníkov, kde si mohli zájemci prohlédnout útulek, aby viděli, kde a jak pejsci žijí.

Obrazek

Po příchodu zpět na kynologické cvičiště ve Strmilově obdržel každý účastník pochodu upomínkové osvědčení o absolvování pochodu, balíček s psími dobrotami od sponzora pochodu - firmy M a M Ballingovi Zoopotřeby Marty a děti ještě nějaké zbylé sladkosti.

Obrazek

V 16:30 odjel poslední účastník. Pochodu se zúčastnilo 9 pejsků, kteří byli majiteli osvojení z útulku, z našeho útulku zde byli Max (útulkové jméno Jilji), Ela, Lentilka, Cibulka a Týna. Na všech těchto pejscích bylo vidět, že se u svých majitelů mají moc dobře, že jsou milováni a opečováváni a mají krásný vztah se svým pánem. Samozřejmě že jsme na procházku vzali i současné obyvatele útulku a to fenky Zízy a Julii. Musíme je moc pochválit, neboť byli skvělé, celý pochod zvládly na jedničku a sklízely obrovský úspěch u ostatních. Julie byla pro každou srandu a nadšeně se účastnila všech soutěží, Zízy se moc líbil přechod po lávce přes hamerský potok a nejraději by si tuto disciplínu odsoutěžila za všechny pejsky sama.

Obrazek

A co říci na závěr? Snad jen to, že všichni psí i lidští účastnící došli do cíle sice znaveni, ale ve zdraví a dobré náladě a zatím máme na tuto akci samé kladné ohlasy. I účastníkům, kteří přijeli na pochod z daleka, se zdejší kraj a krásná příroda velmi líbila a máme od nich zprávy, že by se sem rádi vraceli na dovolenou či při jiných příležitostech. Všem bychom chtěli také poděkovat za krásný den s pejsky a také za dárky pro pejsky, které někteří lidé přivezli. Děkujeme. 

A nyní malá rekapitulace.

Pejsci se pochodu účastnili v tomto složení – 13 voříšků, 6 německých ovčáků, 3 lousianští leopardí psi, 2 malamuti, 2 beaglové, 2 jezevčíci, 2 zlatí retrívři, 2 beauceroni, 1 jorkšírský teriér, 1 knírač, 1 shi-tzu, 1 havanský psík, 1 pitbul, 1 tasmánský vodní slídič, 1 baset, 1 trpasličí špic, 1 erdelteriér, 1 špringršpaněl, 1 čínský chocholatý pes, 1 rhodeský ridgeback a 1 vlkodav. Nejmladším pejskům byli cca 4 měsíce a byli to kříženec Max a zlatý retrívr Žufrik a nejstaršímu pejskovi, kterým je pitbul Kal, je 13 let. Těmto pejskům k úspěšnému dokončení pochodu gratulujeme obzvláště.